Sluiten

Falafel balletjes

175 g (bij voorkeur droge) kikkererwten 

1/2 ei

1/2 rode ui

2 tenen knoflook

1 1/2 tl komijnpoeder

1/2 tl zout

1/2 tl paprika poeder

peper

1 el verse munt

1 el verse peterselie

1 el koriander

1/2 rode peper

sap en rasp van een 1/2 limoen

1 el tahin

Laat de kikkererwten een nacht weken, giet het water af en pureer glad met een staafmixer. Doe het zout, peper, ei, de fijngesneden rode peper, een heel klein beetje limoensap, komijn en paprikapoeder erbij.

Snipper de ui en pers 2 tenen knoflook uit. Voeg dit samen met de limoenrasp, 1 el van de munt, de peterselie en de koriander toe aan het kikkererwtenmengsel. Draai er balletjes van ter grootte van een bitterbal. Als het beslag wat te nat is voeg dan wat bloem toe, zijn ze juist te droog meng er dan wat olijfolie doorheen. Zet de balletjes minimaal een halfuur in de koelkast zodat ze wat steviger kunnen worden.

Maak ondertussen de saus van 2 tenen knoflook, wat limoensap, tahin en wat verse kruiden (bewaar nog een beetje kruiden om de falafel mee te garneren). Breng op smaak met peper en zout. Bak de balletjes goudbruin in de frituur of in een koekenpan.

Serveer met pitabroodjes en een tomatensalsa of bij een couscous.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen