Sluiten

Bruine bonensoep

1 rode ui

1 teentje knoflook

1/4 rode peper

1/2 el paprikapoeder

1/2 el komijnpoeder

1/2 winterwortel

2 tomaten

1/4 groene kool

350 g bruine bonen

25 g witte bonen

25 g kidney bonen

375 ml groentebouillon

125 g chorizo

1 el limoensap

1/2 bosje platte peterselie

Verwarm een beetje olie in een gietijzeren pan en fruit de gesnipperde rode ui er kort in aan. Snijd de halve rode peper fijn en voeg deze samen met de knoflook, paprikapoeder en komijnpoeder toe aan de uitjes. Snijd de wortel en aardappel in blokjes en bak deze ca 5 minuten mee met het uimengsel. Snijd de tomaten in partjes en de kool in reepjes en bak deze nog 10 minuten mee.

Pureer 3/4 van de bruine bonen. Voeg deze toe aan de andere groenten in de pan en schenk de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat het geheel ongeveer 15 minuten zachtjes doorkoken. Voeg de ongepureerde bruine bonen, witte en kidney bonen toe aan de soep en verwarm ze nog 5 minuten mee. Bak ondertussen de chorizo kort aan. Doe de soep in kommetjes, druppel er wat limoensap over en maak af met de chorizo en peterselie.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen