Sluiten

Soep van geroosterde pompoen

  1. Soep van geroosterde pompoen

1 kleine groene pompoen

ca 3 el olijfolie

1 ui

1 liter groente of kippenbouillon

beetje gedroogde tijm

scheutje citroensap

beetje gemalen koriander

1 blaadje laurier

zout en peper

2 el geraspte schapenkaas (bijv.pecorino romano)

Snijd de pompoen in vier stukken, verwijder de zaden en bestrijk het vruchtvlees met olijfolie. Strooi wat zout over de pompoen en rooster hem ongeveer 30-40 minuten in een hete oven(200C).

Laat de pompoen hierna afkoelen en verwijder daarna de schil. Snijd de pompoen in kleine stukken.

Bak de ui 5 min. op zacht vuur in de olijfolie.

Voeg de pompoen en bouillon toe en breng alles aan de kook.

Voeg tijm en laurier toe en laat de soep op zacht vuur circa 15 min. koken totdat de pompoen zacht is. Verwijder de laurier en pureer de soep.

Breng op smaak met een scheutje citroensap, zout, peper, en koriander.

Serveer de soep in diepe borden en bestrooi de soep royaal met de gemalen schapenkaas.

Bron: Henk en Mariët Westers

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen