1 kleine groene pompoen
ca 3 el olijfolie
1 ui
1 liter groente of kippenbouillon
beetje gedroogde tijm
scheutje citroensap
beetje gemalen koriander
1 blaadje laurier
zout en peper
2 el geraspte schapenkaas (bijv.pecorino romano)
Snijd de pompoen in vier stukken, verwijder de zaden en bestrijk het vruchtvlees met olijfolie. Strooi wat zout over de pompoen en rooster hem ongeveer 30-40 minuten in een hete oven(200C).
Laat de pompoen hierna afkoelen en verwijder daarna de schil. Snijd de pompoen in kleine stukken.
Bak de ui 5 min. op zacht vuur in de olijfolie.
Voeg de pompoen en bouillon toe en breng alles aan de kook.
Voeg tijm en laurier toe en laat de soep op zacht vuur circa 15 min. koken totdat de pompoen zacht is. Verwijder de laurier en pureer de soep.
Breng op smaak met een scheutje citroensap, zout, peper, en koriander.
Serveer de soep in diepe borden en bestrooi de soep royaal met de gemalen schapenkaas.
Bron: Henk en Mariët Westers
-
-
-
-