Sluiten

Bonenschotel met aubergine

50 g (gemengde) peulvruchten

1 ui

1 kleine aubergine

knoflookpoeder

2 el volkorenmeel

30 g boter

2 vleestomaten

1/2 paprika

1/2 tl paprikapoeder

evt 1 gesnipperd teentje knoflook

Week de gewassen en uitgezochte bonen 1 nacht in zoveel koud water dat ze ruim een vinger onderstaan. Breng ze de volgende dag met schoon water aan de kook en laat ze in ca 1 uur met het deksel op de pan gaar koken; kooktijd is afhankelijk van het soort bonen en van de "versheid". Giet de bonen af en bewaar het kookvocht voor een soep. Snipper de gepelde ui, snijd de gewassen aubergine in plakjes van 1 cm en halveer ze. Bestrooi de aubergine met knoflookpoeder. Verhit de boter in een grote braadpan. Doe het meel in een diep bord en haal de aubergine plakken erdoor. Bak ze met partjes tegelijk aan beide kanten bruin in de hete boter en neem ze vervolgens uit de pan. Fruit in dezelfde boter, met het vuur lager, de uisnippers glazig. Snijd de tomaten, eventueel gepeld, na ze 3 tellen in kokend water te hebben gehouden, in grove stukken. Snijd de gewassen paprika in reepjes en verwijder daarbij de zaadlijsten en zaden. Doe de beide groenten bij de gefruite uitjes en laat ze met het deksel op de pan ca 3 min mee smoren. Voeg dan het paprikapoeder, eventueel de knoflook, de stukjes aubergine en de bonen toe. Schep alles voorzichtig door elkaar en doe het bonenmengsel over in een voorverwarmde schaal. Serveer het gerecht met volkorenmacaroni of met bruine rijst.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen