Sluiten

Pompoen met ansjovis en Parmezaanse kaas

1/2 kleine pompoen

3 el olijfolie extra vergine

1/2 kropje radicchio in parten

1 stronk witlof in parten 

1/2 eetlepel verse rozemarijn fijn gehakt

4 ansjovis

1/2 stuk Parmezaanse kaas

1/2 teentje knoflook

Verwarm de oven voor op 220ºC. halveer de pompoen en verwijder met een lepel de pompoenpitten. Snijd de helften in dunne parten. Schep in een kom de pompoen om met twee eetlepels olijfolie, pers de knoflook teen er boven uit en voeg naar smaak zout en peper toe. Leg de parten pompoen op een bakplaat met bakpapier. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en rooster de pompoen circa 15 minuten goudbruin en gaar. Schep in een kom de parten radicchio en de witlof om met 2 eetlepels olijfolie en voeg ook weer zout en peper naar smaak toe. Leg de witlof en radicchio tussen de pompoen op de bakplaat en rooster samen nog 20 minuten. Prik met een scherp mesje in een dik stuk pompoen om te kijken of de pompoen al gaar is. Stamp intussen in de vijzel de rozemarijn fijn, voeg de ansjovis toe. Vijzel de ansjovis tot een dikke pasta. Roer de resterende olijfolie erdoor. Verdeel de pompoen, de radicchio en witlof over de borden en drapeer de ansjovispasta erover of ernaast. Schil met een dunschiller krullen Parmezaanse kaas er boven er serveer direct.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen