Sluiten

Rijst-bonenschotel

125 g langkorrelige rijst 

3 el olijfolie

1/2 groene paprika fijngehakt

1/2 rode paprika fijngehakt

1/2 ui gesnipperd

1 tomaat in stukjes

90 g. rode kidneybonen uit blik 

1/2 tl fijngehakt vers basilicum 

1 tl fijngehakte verse tijm

1/2 tl cajunkruiden

Verse blaadjes basilicum ter ganering

cashewnoten

1/2 groen of rode Spaanse peper, zaadjes verwijderd, fijngehakt

Kook de rijst in een grote pan met water en wat zout in 12 minuten net gaar. Spoel de rijst onder koud water en laat hem goed uit lekken. Verhit intussen de olijfolie in een grote koekenpan en bak de groene en de rode paprika en de ui en cashewnoten in 5 minuten op een laag vuur zacht. Voeg de Spaanse peper en de tomaten toe en bak het geheel nog 2 minuten. Roer het groentemengsel en de kidneybonen door de rijst, samen met de cajun- en de fijngehakte kruiden. Voeg peper en zout naar smaak toe. Garneer de schoten met de blaadjes basilicum en serveer hen onmiddellijk.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen