Sluiten

Quinoa salade met rode biet en broccoli

150 g quinoa

1 1/2 grote rode biet gewassen en gesneden

1 sjalotje, gesnipperd

1 stronkje broccoli, in roosjes en gestoomd

1/2 bakje cherry tomaatjes, gehalveerd

1/2 avocado in blokjes

1/4 komkommer, in blokjes gesneden

1 puntpaprika, gehalveerd en in reepjes

1/2 citroen

kokosolie om in te bakken

wilde olijfolie

zout en peper

pompoenpitten

evt. sprouty of sango

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op het pak. Bak de rode bieten tot ze beetgaar zijn in de kokosolie, voeg de sjalotten toe op het moment dat de bieten bijna klaar zijn en je de sjalotten zo lang mee kunt bakken dat ze tegelijk met de bieten gaar zijn. Meng de quinoa met de bieten, de broccoli en de overige groenten in een schaal. Giet er een scheut olijfolie over voeg het sap van de citroen toe. Breng op smaak met zout en peper. Pof ten slotte een flinke hoeveelheid pompoenpitten in wat kokosolie, tot ze mooi bruin zijn en de pan uitspringen. Serveer de salade met de nog warme pitten, deze geven een lekkere bite en verrassend veel smaak! De sprouty en of Sango geven een lekkere, voedzame doch erg ‘rauwe’ kick waar je waarschijnlijk van moet houden; of niet……

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen