Sluiten

Bamischotel

1 zakje bamigroenten

1 el zoete sojasaus

1 el zoute sojasaus

100 g tempeh of gekruide tofu, in kleine blokjes of 150 g gepelde garnalen, gebakken

evt 1 tl geraspte gemberwortel

olie om in te bakken

1 tl sambal

mie voor 2 personen

Bak eerst de tempeh, tofu of garnalen met sambal en zoute sojasaus in olie. Schep dit apart in een schaaltje en roerbak de bamigroenten in deze pan met een scheutje olie, gemberwortel en zoete sojasaus. Kook ondertussen de mie in een ruime pan met water en zout beetgaar en giet ze af. Voeg alle ingrediënten bij elkaar, schep het geheel een paar maal om en laat het even staan zodat de smaken op elkaar inwerken. Serveer bijvoorbeeld met zoetzure koolsalade, atjar-tjampoer of zilveruitjes. Variatie met champignons: Vervang tempeh, tofu of garnalen voor in stukjes gesneden champignons en maak de schotel verder volgens het recept klaar.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen