Sluiten

Zomerse groenteschotel met nieuwe aardappelen

een handvol gedopte tuinboontjes of erwten

1 teen knoflook, fijngehakt

1 aubergine, in plakken of 1 courgette, in stukjes

1 kleine paprika, in reepjes

1 uitje, gesnipperd

gepelde tomaten (evt uit blik), in stukjes

peper en zout

olijfolie

een aantal blaadjes basilicum, gehakt

evt vers korianderblad, gehakt

evt 100 g blauwe kaas, fijn geprakt

nieuwe aardappelen

Snijd de aubergine in dunne plakken en bak deze een aantal minuten in olijfolie aan beide kanten. Voeg knoflook, ui, paprika en even later courgette toe en roerbak de groenten nog ongeveer 5 min. Voeg tomaat en boontjes of erwtjes toe en eventueel een scheutje water. Laat het geheel ruim 15 min op een laag pitje pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. Roer er vlak voor het opdienen de basilicum, eventueel de blauwe kaas en koriander door. Kook ondertussen nieuwe aardappelen gaar. Serveer de aardappelen met de groente. Smullen maar!

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen