Sluiten

Groente met uiensaus

tuinbonen of andijvie of snijbiet of broccoli

3 uien, gesnipperd

2 tot 3 dl bouillon

25 g boter

20 g bloem

peper en zout

evt tijm of kerrie

Kook de gedopte tuinbonen in water in 10 tot 15 min gaar of kook een van de andere groenten beetgaar. Maak ondertussen de uiensaus: Fruit hiervoor de gesnipperde ui in boter tot de uisnippers zacht zijn. Pureer de zachte uisnippers met een staafmixer of druk ze door een roerzeef. Verhit de uienpuree in een pan en voeg onder goed roeren de bloem toe. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en roer tot er een dikke gladde saus is ontstaan. Maak de saus op smaak met peper en zout. Aan deze zachte licht-zoete saus kunt u ook goed tijm of kerrie toevoegen.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen