Sluiten

Gevulde courgette met tuinkruiden

1 courgette

1 kleine ui, gesnipperd of 1 preitje, in smalle ringen gesneden

1 teen knoflook, geperst

olijfolie

2 el pijnboompitten

100 g zachte geitenkaas of garnalen of tonijn

een paar takjes peterselie, fijngehakt

verse tijm en rozemarijn, naar smaak

een klein kopje gekookte rijst

peper en zout

Was de courgette en snijd ze in de lengte doormidden. Snijd het vruchtvlees met een mesje of lepel los. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de vrucht. Laat een wanddikte van ongeveer 1 cm over. Snijd het binnenste vruchtvlees in kleine stukjes. Bak de gesnipperde ui of prei met knoflook 5 min. in olijfolie en voeg er de courgettestukjes en pijnboompitten aan toe. Bak het mengsel nog eens 5 min en voeg er daarna de overige ingrediënten aan toe. Schep het mengsel in de holle courgettes. Leg ze in een ingevette vuurvaste schaal. Verwarm de oven voor op 200°C en zet de schotel ongeveer 30 tot 45 min in het midden van de oven. Heerlijk met een salade en rijst of pasta en bij.

Variaties op dit recept kunt u eindeloos maken met andere vullingen zoals b.v met feta, gehakt, noten, paprika, olijven, etc.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen