Sluiten

Gevulde tomaat met geitenkaas

2 tomaten

1 kleine ui, in heel dunne ringen gesneden

1 teen knoflook, geperst

een paar takjes peterselie, fijngehakt

75 g zachte geitenkaas (of kwark)

peper en zout

8 zwarte olijven, in kleine stukjes gesneden

verse basilicum of tijm, fijngehakt naar smaak

een paar blaadjes sla

Was de tomaten, snijd ze doormidden. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de vruchten. Keer de uitgeholde tomaten om zodat het vocht er uit kan lopen. Meng voor de vulling het vruchtvlees met de overige ingrediënten en schep het in de holle tomaten. Leg de gevulde tomaten op blaadjes sla op een schaal of op aparte kleine bordjes en leg de overgebleven vulling er naast.

Variatie gebakken gevulde tomaat:

Vul de tomaten zoals hierboven maar leg ze daarna in een ingevette vuurvaste schaal. Verwarm de oven voor op 200°C en zet de schotel ongeveer een half uur in het midden van de oven.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen