Sluiten

Groentetaartje

1 kleine krop andijvie of andere groente 

1 ui

100 g tempeh of gehakt

2 eieren 

1/2 dl melk 

50 g geraspte (Parmezaanse) kaas 

bladerdeeg 

1 tl kerrie

peper, zout en nootmuskaat

Snipper de ui en fruit deze met kerrie. Bak daarna de tempeh of het gehakt mee. Was de andijvie en laat ze uitlekken. Snijd de groente in reepjes en voeg ze in gedeelten aan het mengsel toe. Roerbak het groentemengsel en laat het met het deksel op de pan nog ongeveer 5 min smoren. Verwarm de oven voor op 200ºC. Klop de melk, eieren, een deel van de kaas, nootmuskaat, peper en zout goed door elkaar en schep dit door het andijviemengsel. Schep de massa in een met bladerdeeg beklede taartvorm en strooi de rest van de kaas erover. Bak de taart ongeveer een half uur in de voorverwarmde oven.

Variatie: deze taart is ook met paksoi, raapsteeltjes of snijbiet klaar te maken.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen