Sluiten

Selderijsalade met kikkererwten

6 stengels groenselderij, in smalle schijfjes

evt 1/2 paprika, in kleine stukjes

250 g gekookte kikkererwten, afgegoten

10 zwarte olijven

1 bosuitje, in smalle ringen

tuinkruiden (peterselie, dille, tijm) fijn gehakt

Dressing:

4 el olijfolie 

2 el citroensap

1 tl honing 

peper en zout

2 tenen knoflook, geperst

Spoel de gekookte kikkererwten even af onder koud water en laat ze in een vergiet uitlekken. Meng de groenselderij, kikkererwten, olijven, ui en evt paprika door elkaar. Klop de dressing en meng deze door de salade. Meng op het laatst het merendeel van de tuinkruiden door de salade. Laat de dressing minimaal een kwartiertje in de salade trekken. Strooi voor het opdienen de rest van de verse tuinkruiden over de salade.

Variatie: Om een zachtere smaak te krijgen kunt u de stukjes groenselderij 4 min in kokend water blancheren alvorens ze door de salade te mengen.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen