Sluiten

Heldere rode bietensoep

  1. Heldere rode bietensoep

300 g rode bieten

1 ui, gesnipperd

1 vastkokende aardappel, in kleine stukjes

2 stengels groenselderij, in stukjes

1 liter bouillon

2 laurierbladeren

1 tl gemalen koriander en/of karwijzaad

1 el citroensap

zure room

peper en zout

peterselie, fijngehakt

1 stengeluitje, in smalle ringen gesneden

Snijd de bieten in heel fijne reepjes of rasp ze op een grove rasp. Bak de ui in olie en voeg er de selderij en bietenstukjes aan toe. Roerbak het geheel een aantal minuten. Voeg bouillon, koriander en/of karwij en laurierblad toe en breng de soep aan de kook. Voeg aardappelstukjes toe en laat de soep ongeveer een half uur op een laag pitje koken. Maak op smaak met citroensap, peper en zout. Serveer met in elk bord soep een lepel zure room en versier het met peterselie en stenegeluitje.

Bij bosbietjes kunt u ook een deel van het loof, fijngesneden in de soep gebruiken. Geef bij deze prachtige rode soep donker (rogge)brood met kaas of spek of hartige pannenkoekjes.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen