Sluiten

Kwarktaart met perzik

sap van 1 sinaasappel

2 perziken 

1 potje van ongeveer 350 g aardbeienjam of abrikozenjam

450 g volle kwark

10 tot 12 gelatineblaadjes

1 dl slagroom

10 of meer biscuitjes

Verkruimel de biscuitjes boven een ingevette springvorm. Verwarm het sinaasappelsap in een pannetje. Week de gelatine 5 min. in water en knijp de blaadjes uit. Los al roerende de gelatine op in het warme sap. Laat het mengsel even afkoelen. Klop de slagroom stijf. Schil één perzik en snijd de vrucht in kleine stukjes. Roer kwark, jam, sinaasappel-gelatine mengsel en de perzikstukjes goed door elkaar en schep er dan de slagroom door. Schep de massa in de springvorm op de kruimels. Strijk het oppervlak glad en zet de kwarktaart minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven. Schil de tweede perzik en snijd deze in schijfjes. Decoreer de taart met deze perzikschijfjes en serveer deze heerlijk frisse taart als dessert of bij de koffie.

Variatie: in plaats van perziken kunt u ook ander fruit gebruiken. Neem bijvoorbeeld abrikoosjes of aardbeien.

Tip: Als geleermiddel kunt u ook agar-agar gebruiken. Dit is gemaakt van zeewier en de vegetarische vervanger van gelatine. Gebruik 1 el op 100 g kwark.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen