Sluiten

Courgetteschotel met vis

1 courgette

1 bosuitje

vis naar keuze, gefileerd (bijv koolvis)

een stukje verse gemberwortel

3 el sojasaus

evt 1 knoflookteentje, geperst

een scheutje witte wijn

sap van 1 citroen

Was de courgette en snijd ze in schijfjes van ongeveer 1 cm. Snijd het bosuitje in ringen. Neem een ingevette ovenschaal en leg op de bodem de schijfjes courgette en de ui ringen. Leg daarop de stukken vis. Meng wijn, citroensap, knoflook, peper en zout, sojasaus en sap van geraspte gember. Giet dit mengsel over de schotel. Zet deze schotel ongeveer een half uur in een voorverwarmde oven op 200°C. Serveer met bijvoorbeeld nieuwe aardappelen of met rijst.

Variatie gevuld:

Wilt u er een grotere vollere schotel van maken? Courgette is goed te combineren met tomaat, aubergine of een zachte koolsoort. Snijd wat kool of tomaat of aubergine in smalle reepjes of plakken. Leg een laag hiervan op de courgette met ui ringen onder de vis en maak de schotel klaar zoals hierboven beschreven.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen