Sluiten

Appel-selderijsoep

  1. Appel-selderijsoep

2 kleine zure appels, geschild en grof geraspt

1/2 struik groenselderij, in smalle schijfjes

ev 1 rode paprika, in reepjes

1 ui, gesnipperd

1 laurierblad

1 el citroensap

olie om in te bakken

1 tl paprikapoeder

3/4 liter bouillon

peper en zout


Bak de ui in olie en voeg er daarna appel, laurierblad, citroensap en helft van de bouillon aan toe. Breng in een andere pan de andere helft van de bouillon aan de kook en voeg er de selderij en evt paprika aan toe. Laat beide pannen ongeveer 20 min op een laag pitje staan. Verwijder het laurierblad en pureer evt de appelsoep. Voeg vlak voor het opdienen de inhoud van beide pannen samen. Heerlijke frisse soep met verrassende smaak.

Houdt u van een iets vollere romige smaak dan kunt u er bij het opdienen zure room aan toevoegen.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen