Sluiten

Geroosterde aardappels

0,75 kg aardappelen

olijfolie

rozemarijnnaaldjes of verse salieblaadjes

2 el rode wijnazijn

zeezout

versgemalen zwarte peper

1 bolletje knoflook

de geraspte schil van een sinaasappel

Schil en was de aardappels en snijd ze in gelijke stukken, formaat pingpongbal. Kook ze 6 a 7 minuten in water met zout en peper, laat ze uitlekken in een vergiet en schud ze om. Verwarm de oven voor op 190º C. Schut de aardappels op een bakblik of in een ovenschaal om met een flinke scheut olijfolie en voeg flink wat gemalen zeezout en zwarte peper toe. Bak ze nu 30 tot 45 min in de oven. Haal de aardappels uit de oven, kneus ze licht met een pureestamper en voeg de knoflook en rozemarijn, of naar wens de salie en de geraspte sinaasappel toe. Voeg nog wat olijfolie en de azijn toe, schep de aardappels even om en zet ze nog eens 40 min terug in de oven. Laat ze daarna even uitlekken op keukenpapier en dien ze op. Eet smakelijk

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen