Sluiten

Palmkool (informatie)

  1. Palmkool (informatie)
palmkool
Palmkool is een bladkoolsoort met omhoog groeiende bladeren Waardoor de plant inderdaad een beetje op een palmboom lijkt, hij groeit vooral in het Middellandse Zeegebied, maar tegenwoordig wordt hij ook in Nederland gekweekt en verkocht, Je koopt palmkool meestal niet als hele kool maar als losse bladeren. Deze zijn vrij groot en soms taai, dan kun je het beste de harde nerven eruit snijden en het blad kleingesneden een tijdje te stoven. Vooral de jonge blaadjes kun je ook rauw eten. Verder is deze kool op dezelfde manier als boerenkool te eten, in stamppot bijvoorbeeld of met andere groenten roerbakken. Bij eigen kweek is het mogelijk om maandenlang van deze kool te eten, vanaf pakweg november tot maart kan je telkens opnieuw bladeren afsnijden om te gebruiken.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen