Sluiten

Gevulde groene koolrolletjes

groene kool, 200 g gehakt

1 1/2 el paneermeel

 1 el fijngehakte peterselie

1/2 ui

1 el paprikapoeder

1 el komijn poeder

1 1/2 el olijfolie

Peper en zout naar smaak

Maak de bladeren los van de kool, was ze goed en doe ze in een pan met kokend water met wat zout erin. Laat ze ongeveer 4 min blancheren. Laat de groente goed uitlekken op keukenpapier. Vermeng het gehakt met de overige kruiden en fijn gesnipperde ui Schep op elk koolblad een schepje van het mengsel vouw de bladeren dicht en rol ze op. Braad de rolletjes om en om in een koekenpan met een beetje boter.

Saus.

Smelt 30 g roomboter in een pannetje en roer daar 1 el bloem doorheen. Giet er dan beetje bij beetje 20 cl koude melk bij en maak het op smaak met zout, peper en wat nootmuskaat

Giet wat bechamelsaus op de bodem van een vuurvaste schaal en leg de rolletjes erin. Vermeng de rest van de bechamelsaus met 2 el geraspte kaas en giet dat over de koolrolletjes. Plaats de schaal in een voorverwarmde oven en laat ze 30 minuten gratineren

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen