Sluiten

Aubergines uit de oven

Een mooi en lekker ovengerecht met aubergines en geitenkaas. Simpel te maken, de oven doet het werk! 

  1. Aubergines uit de oven

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • een flinke scheut olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 geitenkaasje (rolletje)
  • 10 cherry tomaatjes
  • zout en peper
  • evt basilicum

Bereiding

  1. Pers de knoflook. Meng dit door de olie met peper en zout. 
  2. Snij de aubergines in de lengte in dunne plakken en laat deze plakken een half uur marineren in het oliemengsel. 
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  4. Leg de gemarineerde aubergine plakken in een ovenschaal en leg daarop de in dunne plakjes gesneden geitenkaas en de in stukjes gesneden tomaatjes. 
  5. Zet de schaal in de oven totdat de geitenkaas zacht is geworden. Eventueel wat verse basilicum erover. 

Tip: Ook lekker met feta! Eet er pasta, grof bruinbrood of gebakken aardappelen bij.



Porties

4

Bereidingstijd

20 min

Voorbereidingstijd

35 min

Totale tijd

55 min

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen