Sluiten

Linzen met prei en/of venkel en rijst

  1. Linzen met prei en/of venkel en rijst

400 g prei en/of venkel

evt 2 tomaten, in stukjes

een aantal blaadjes verse oregano of 1 tl gedroogde oregano 

1 laurierblaadje

een paar takjes vers bonenkruid of 1 tl gedroogd bonenkruid

scheutje olie om in te bakken

1 el citroensap

125 g zilvervliesrijst 

100 g droge groene of zwarte linzen of 1 potje gekookte linzen (ongeveer 350 g) 

zout


Was de rijst en de droge linzen en kook ze in drie kwartier samen in een pan met water, laurierblad en bonenkruid gaar. Of kook de rijst apart van de linzen gaar. Was de prei en snijd ze in stukken van ongeveer 1 tot 2 cm breed. Snijd de venkel in fijne reepjes. Roerbak de groente met evt tomaat 5 min in olie, voeg er een scheutje water, zout, oregano en citroensap aan toe. Meng de groente, de rijst en linzen door elkaar en laat deze schotel minimaal 10 min op een warme plaats staan om de smaak goed in te laten trekken.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen