Sluiten

Aubergine met tofu

1 aubergine

2 uien, in ringen gesneden

evt 2 tenen knoflook, fijn gesneden

evt 1 paprika, in reepjes gesneden

olie om in te bakken

100 g tofu 

2 tl korianderpoeder

1 tl gemberpoeder

cayennepeper naar smaak

1 el sojasaus

1 el basilicum, fijngesneden

evt 1 el citroensap en 1 tl suiker

Was de aubergine (de vrucht hoeft niet geschild te worden) en snijd ze in plakken die u evt weer in kleinere stukjes kunt snijden. Fruit ui en knoflook met de specerijen in olie en voeg na een paar minuten de stukjes tofu toe. Bak de mix ongeveer 5 min op een hoog vuur en voeg dan de aubergine en evt paprika toe. Laat de groente een paar minuten meebakken en voeg dan een scheutje water, sojasaus en evt citroensap en suiker (voor zoetzuur accent) toe. Laat deze schotel met een deksel op de pan nog ongeveer 10 min zachtjes sudderen. Voeg basilicum toe en serveer met pasta of graan en een frisse salade.

Variatie met vlees: gebruik het dubbele gewicht aan gehakt in plaats van de tofu.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen