400 g wortel, in schijfjes van 2 cm dik
1/2 tl kurkuma
of gemberpoeder
1/2 tl mosterdzaad (of poeder)
1 teen knoflook, fijngesneden
1 tl sambal of een mespuntje chilipeper
snufje zout
scheutje olie om in te bakken
1 tl honing
1 el citroensap
Kook de wortelstukjes 3 min in een laagje water zo dat ze nog niet echt gaar zijn. Fruit de knoflook met specerijen 5 min in hete olie en voeg er de uitgelekte wortelstukjes aan toe. Voeg honing en zout toe en roer het geheel een paar maal om. Laat nog een paar minuten met deksel op de pan op een laag pitje staan. Voeg eventueel een klein scheutje water toe om aanbakken te voorkomen. Besprenkel deze pittig gekruide wortelen met citroensap vlak voor het opdienen. Heerlijk bij gekookte rijst of quinoa (quinoa kunt u het beste even in een zeef onder stromend water afspoelen voordat het gekookt wordt).
-
-
-
-