Sluiten

Zuurkoolschotel met linzen

300 g kruidenzuurkool 

500 g aardappelen

1 uitje, fijngesneden

evt 1 prei, in smalle ringen 

350 g gekookte linzen 

30 g boter 

evt 1/2 dl witte wijn 

1 teentje knoflook, geperst 

scheutje ketjap

peper en zout

evt.geraspte kaas

Kook de aardappelen en stamp ze fijn (voeg eventueel een scheutje melk toe). Fruit de ui met evt. prei in boter. Voeg de zuurkool toe en laat dit even meebakken. Giet er water en evt wijn bij laat het geheel 10 min koken. Fruit de knoflook in de rest van de boter, voeg er de gekookte linzen en een scheutje ketjap bij. Maak de linzen met knoflook op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 180°C. Neem een ingevette ovenschaal en vul die met laagjes aardappel, linzen, zuurkool en herhaal de lagen een of twee maal. Strooi er naar wens geraspte kaas over en laat de schotel in de oven in 30 tot 40 min goed doorwarmen.

Variatie: in plaats van linzen kunt u ook kapucijners of een andere peulvruchtensoort nemen.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen