Sluiten

Multifunctionele pompoenpuree

1/2 pompoen, geschild en in blokjes

1/2 rode peper

1 knoflookteentje

1/2 groente bouillonblokje

kokend water

komijnzaadjes

zout

2 el olijfolie

Snijd de knoflook en rode peper klein. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit hier de knoflook en rode peper in. Voeg de pompoenblokjes toe en laat even meebakken. Blus dan af met wat kokend water (zodat de pompoenblokjes tot de helft onder water staan). Breng aan de kook en voeg het bouillonblokje toe. Kneus de komijnzaadjes en voeg toe aan de pan (voor risotto kan er veel komijn in, drie theelepels. Voor gnocchi of lasagne 1 of 1 1/2 theelepel). Laat op laag vuur doorkoken tot de pompoen gaar is en makkelijk te prakken is met een vork. Als het goed is, is het water op dat moment ook vrijwel verdampt. Komt de pan droog te staan voordat de pompoen gaar is, voeg je nog wat extra water toe. Stamp de pompoen grof of fijn, wat je lekker vindt. Breng op smaak met peper en zout. Nu kun je het toevoegen aan andere recepten. Voor pompoenrisotto maak je de risotto klaar totdat deze bijna gaar is, dan voeg je het pompoenmengsel toe en laat het nog twee minuten op het vuur staan. Roer er dan parmezaanse kaas of pecorino door en een beetje boter. Paar minuten van het vuur af laten staan en smullen!! Voor de pompoengnocchi koop je een pak gnocchi (of maak ze zelf, is heel leuk en niet bijzonder moeilijk) en kook je deze gaar zoals op de verpakking staat. Dan voeg je de gnocchi aan de pompoenpuree toe met wat pecorino en klaar! Je kunt de puree ook in een ovenvast pannetje doen en een paar minuten gratineren onder de grill. Zo heb je een heerlijk bijgerecht. tip: bij pompoen smaken salie en pecorino echt fantastisch! ook droge witte wijn en feta werken heel goed met pompoen.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen