Sluiten

Gevulde koolrolletjes

Gevulde koolrolletjes

  1. Gevulde koolrolletjes

6 tot 8 gave koolbladeren
2 uien, gesnipperd
2 eieren, los geklopt
een klontje boter
100 g komijnekaas, in kleine blokjes gesneden (of 100 g kipfilet, gebakken en in stukjes gesneden)
1 dl room
4 dl bouillon
peper en zout
2 el gehakte tuinkruiden zoals peterselie, bieslook, dille, kervel, koriander

saté prikkers

Blancheer de koolbladeren in kokend water, spoel ze af met koud water en leg ze op een doek. Fruit de uitjes. Meng uitjes met kaas of kip, ei, room, tuinkruiden, peper en zout. Breng de bouillon aan de kook. Leg ondertussen de vulling op de uitgespreide koolbladeren en rol en vouw er mooie pakketjes van. Maak de pakketjes vast met saté  prikkers. Heeft u iets van het vulling mengsel over dan kunt u dit lepel voor lepel in de bouillon laten zakken en na 10 tot 15 min eruit scheppen. Leg daarna de pakketjes in de bouillon en laat ze ongeveer 20 min zachtjes koken. Haal de pakketjes uit de bouillon en serveer ze met gekookte rogge of een andere graansoort. Gebruik de bouillon voor een soepje vooraf of voor de volgende dag.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen