Sluiten

Pannenkoek met romige bietjes

500 g rode bieten 

1 ui gesneden 

4 gekonfijte gember bolletjes in stukjes gesneden

1 bekertje crème fraîche (1,25 dl )

een klontje boter 

peper en zout

2 el bieslook, fijngehakt 

Beslag: 

150 g (of iets meer) pannenkoekenmix (of een mengsel van tarwebloem en boekweitmeel)

2 eieren 

4 dl melk

1/2 dl karnemelk of bier 

boter of olie om in te bakken

mespuntje zout

Bieten schoon boenen en in ca 20 tot 30 min gaarkoken in ruim water. Intussen pannenkoekbeslag maken, 6 tot 8 pannenkoeken bakken en warm houden. Gare bieten ontvellen en in reepjes snijden of grof raspen. Ui fruiten in de boter en de bietenreepjes met gember een paar minuten meestoven. Peper en zout en twee derde van de crème fraîche toevoegen en alles goed door verwarmen. Pannenkoek op een schaal leggen, bietenreepjes op een helft leggen, garneren met bieslook en dichtklappen. Pannenkoeken half over elkaar heen op schaal schikken. Garneren met de rest van de crème fraîche en bieslook. Met een salade erbij een feestelijke volledige maaltijd.

Hoofdgerecht voor 2 personen of bijgerecht voor 4 personen

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen