Sluiten

Baltische piroggen

150 g bloem

100 g kwark

100 g boter of margarine

1/2 tl zout

Vulling:

1 grote ui, gesnipperd

120 g (geiten)kaas of stukjes champignon of 1/2 blikje tonijn of 120 g spekblokjes 

evt 12 olijven, in stukjes gesneden

kruidenzout

1 tl oregano

zwarte peper, vers gemalen

handje bloem

2 el melk 

Kneed van bloem, boter, kwark en zout een stevig deeg. Laat het deeg in de koelkast een half uur rusten. Meng voor de vulling ui, peper, zout, oregano en kaas of champignons of spek of vis en evt olijven. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een dikte van ongeveer 3 mm Snijd plakjes van 8 bij 8 cm (8 tot 10 stuks)en beleg elk plakje met 1 el van de vulling. Buig de hoekpuntjes en de kantjes van het deeg tot een derde naar binnen over de vulling tot een envelopje, bestrijk de randjes met melk en druk ze met een vork aan. Laat in het midden van het envelopje nog iets van de vulling zien. Leg de piroggen op een ingevette bakplaat (met tussenruimte van minimaal 2 cm) en bak ze ongeveer 30 min in een voorverwarmde oven op 200 °C. Serveer deze hartige piroggen met een frisse salade bij de lunch of als feestelijk tussendoortje.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen