Sluiten

Zuurkooltaart

250 g of meer (kruiden)zuurkool

1 stevige appel (Schone van Boskoop) 

4 of 5 plakjes diepvriesbladerdeeg 

boter of margarine om in te vetten 

4 el bloem 

evt 1 el citroensap 

60 g rozijnen 

3 eieren 

2 el kwark 

75 g geraspte oude kaas 

mespuntje zout

Zuurkool in vergiet laten uitlekken. Bladerdeeg ontdooien, springvorm van ongeveer 22 cm doorsnede (of vuurvaste schaal) invetten en met deeg bekleden. Met een vork gaatjes prikken in de bodem en deze 15 tot 20 min bakken in de oven op 200° C. Intussen appel wassen en in kleine stukjes snijden en evt met citroensap besprenkelen. Rozijnen afspoelen onder lauw water en laten uitlekken. Eieren los kloppen met kwark en zout, door de zuurkool mengen met appel, rozijnen en geraspte kaas. Deegbodem met 2 el bloem bestrooien. Zuurkoolmengsel er in scheppen en gladstrijken. In 20 tot 30 min afbakken op 200º C.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen