Sluiten

Winterse couscous-appelschotel

2 of 3 appels

100 g couscous

een handje rozijnen

ruim 1/2 liter appelsap

1 tl kaneel

1/2 tl kardemom of gemberpoeder

2 el rietsuiker

30 g boter

kwark naar wens

Breng de couscous met sap, specerijen en rozijnen aan de kook. Laat de couscous in 10 tot 15 minuten op een laag pitje gaar worden. Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de appels en snijd ze in schijfjes van 1/2 cm dik. Schep de helft van de couscous in een ingevette ovenschaal en leg daarop een laagje appelschijfjes. Schep hierop de rest van de couscous en daarbovenop de overige appelschijfjes. Beleg de schotel met kleine plakjes boter en bestrooi de schotel met suiker. Zet de schotel 20 tot 30 minuten in de oven tot de bovenste laag lichtbruin is.

Serveer met een schep volle kwark er bij. Dit gerecht is zowel een nagerecht als een winters maaltijdgerecht.. Neem voor het maaltijdgerecht grotere hoeveelheden.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen