Sluiten

Zuurkool-pompoenschotel

1/2 pompoen in blokjes

1/2 pakje zuurkool 

1 ui

1 dl groentebouillon 

500 g aardappelen 

melk 

boter

peper en zout naar smaak

70 g geraspte belegen kaas

Pompoen schoonmaken en in stukken snijden. Ui snipperen en glazig bakken in wat boter. Zuurkool en bouillon aan de ui toevoegen en 15 min laten sudderen. Aardappelen schillen en in stukken snijden. Aardappel- en pompoenstukken in 12-15 minuten gaarkoken in water met peper en zout en daarna fijnstampen. Met wat melk en een klontje boter tot gewenste pureedikte roeren.

Schaal invetten, puree erin scheppen, zuurkool erover verdelen en bestrooien met kaas. Ongeveer 15 min in een hete oven op ongeveer 200ºC zetten tot de kaas gesmolten is.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen