Sluiten

Schotel met pompoen en spruitjes

Kleurige groentenschotel met pompoen en spruitjes. 

  1. Schotel met pompoen en spruitjes

Ingrediënten

  • 1/2 pompoen, in blokjes gesneden
  • 200 g spruitjes, door midden gesneden
  • 2 tenen knoflook. geperst
  • 2 sjalotten of 1 ui, gesneden
  • scheutje olie
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1/2 tl gemalen koriander
  • 1 el bouillonpoeder of 1 bouillonblokje
  • cayennepeper en zout
  • evt een scheutje sojasaus


Bereiding

  1. Bak sjalotten of ui in olie en voeg er na een paar minuten de kruiden en knoflook aan toe.
  2. Voeg er de groente aan toe en roerbak het mengsel een paar minuten. 
  3. Voeg er een scheutje water en de bouillon aan toe en laat de groente op een laag pitje gaar sudderen. 
  4. Maak het geheel op smaak met peper, zout en evt sojasaus. 
  5. Heerlijk bij bulgur, rijst of bij aardappelpuree.

Tip: Bak stukjes gekruide tempeh of kip, voeg dit toe aan de roergebakken groente en laat het mengsel nog even beetgaar sudderen.

Porties

2

Bereidingstijd

15 min

Voorbereidingstijd

10 min

Totale tijd

25 min

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen