200 g dadels
80 g echte marsepein
30 g hazelnoten of walnoten of pistachenootjes, fijn gehakt
80 g pure chocolade
10 ml sinaasappellikeur
1 el honing of fijne suiker
2 el fijne havervlokken
Kneed of prak met een vork marsepein, 2/3 deel van de gemalen nootjes, havervlokken, honing, en likeur tot een massa. Ontpit de dadels en vul ze met het zoete mengsel. Laat de dadels even liggen. Smelt de chocolade au-bain-marie (in een schaaltje dat in een pannetje heet water staat). Doop de gevulde dadels een voor een met een vork voorzichtig in de chocolade en leg ze op vetvrij papier. Dien ze op een platte schaal op en bestrooi ze met de rest van de gehakte nootjes.
Een heerlijke verfijnde bonbon traktatie!
Houd u meer van een hartige of romige traktatie? Vul ontpitte dadels met zachte verse geitenkaas of met blauwschimmelkaas.
-
-
-
-