Sluiten

Italiaanse sinaasappelsalade

2 sinaasappels

2 sjalotten of 1 ui, in smalle ringen

1 tl lichte wijnazijn

1 el olijfolie

evt 1/2 tl rozemarijn, fijngehakt

evt 1 tl munt, fijngehakt

snufje peper en zout

evt 1 tl honing naar wens 

6 zwarte olijven 

2 el pijnboompitten

U kunt deze salade naar wens heel eenvoudig houden (zonder kruiden, olijven en pijnboompitten) of alle ingrediënten gebruiken die aangegeven zijn. Schil de sinaasappels en snijd de vruchten met een scherp mes in platte ronde schijven van ongeveer een centimeter dik. Schik de schijven op een schaal of bord. Verdeel sjalotten of ui, kruiden, olijven en pijnboompitten over de sinaasappelschijven. Meng olie, azijn, honing, peper en zout en druppel deze dressing over het fruit. Serveer direct. Heerlijk als voorgerecht of bijgerecht bij een stevige maaltijd.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen