Sluiten

Kruidnootjes bakken

Kruidnootjes bakken

  1. Kruidnootjes bakken

300 g (gebuild) meel
1 tl bakpoeder 

2 tot 3 tl 

speculaaskruiden

snufje zout

1 theelepel gemberpoeder of 1 tl fijngestampt anijszaad

150 g boter 

200 g (riet)suiker en/of gedeeltelijk suikerstroop of honing 

Neem een ruime beslagkom. Meng het meel met het bakpoeder, de speculaaskruiden, gemberpoeder of anijszaad en het zout. Suiker en (koude) boter in blokjes gesneden toevoegen. Kneed met schone handen een stevig deeg. Draai kleine pepernoot bolletjes van het deeg en leg ze op een met boter ingevette bakplaat met een tussenruimte van ten minste 1 cm Verwarm de oven voor op 170°C. Bak ze in ongeveer een 10 min tot een kwartier in de warme oven op 170°C. Schep ze met een pannenkoekmes van de bakplaat en laat ze afkoelen.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen