Sluiten

Rode bieten ovenschotel

350 g bieten 

1 ui, fijngesnipperd

1 appel, in kleine stukjes

een handje rozijnen

scheut zonnebloemolie 

1/2 tl kummel 

peper en zout 

verse gember of gemberpoeder naar wens

2 laurierblaadjes 

2 el citroensap of 2 el azijn 

600 g aardappelen, gekookt

klontje boter

scheutje melk

een blikje tonijn

evt geraspte kaas

Schil de rauwe bieten en snijd ze in kleine blokjes. Fruit de ui in de olie en voeg dan de bietjes toe. Schep het mengsel enkele malen om. Voeg appel, rozijnen, citroensap, kruiden en zout toe. Laat met het deksel op de pan alles ongeveer 10 min zacht smoren. Schep af en toe om en voeg een scheutje water toe. Verwarm de oven voor. Vet een ovenschaal in met olie of boter. Maak van de gekookte aardappelen puree met melk, boter, peper en zout. Schep een laagje puree in de schaal. Leg daarop stukjes vis en daarop bietjes. Herhaal de lagen ongeveer drie maal en sluit af met aardappelpuree. Bestrooi naar wens met geraspte kaas. Zet deze schotel ongeveer een half uur in de voorverwarmde oven (200ºC).

Variatie: in plaats van vis kunt u ook gebraden gehakt gebruiken.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen