1 kleine pastinaak
1 kleine wortel
1 kleine ui, heel fijngesnipperd
1 el yoghurt
1 el olijfolie
2 el rozijnen
100 g Hüttenkäse (cottage cheese) of 50 g kwark en 50 g kaas in blokjes
evt een potje gekookte doperwten, uitgelekt
Borstel de pastinaak en de wortel goed schoon. Verwijder bij de pastinaak van de kop een plakje en snijd eventueel harde stukken schil weg. Snijd de pastinaak en de wortel in kleine blokjes en kook die in water 5 tot 10 min (niet te gaar). Giet het kookvocht af en gebruik dit eventueel voor een soep of saus. Roer de olie, yoghurt, Hüttenkäse of kwark, de fijngesnipperde ui en de rozijnen door elkaar. Voeg de pastinaak en wortel er bij. Meng alle ingrediënten voorzichtig door elkaar. Lekker met zilvervliesrijst of quinoa.
-
-
-
-