Sluiten

Macaroni met kool en kaas

1/2 kool 

1 ui, gesnipperd 

4 gedroogde tomaten

1 knoflookteen, geperst 

een scheut olijfolie 

oregano 

1/2 geiten camembert of andere kaas 

macaroni voor 2 personen

Snijd de gedroogde tomaten in kleinere stukken en laat ze ongeveer een uur met olijfolie en oregano staan. Fruit de ui met knoflook in olie en voeg er de kool in smalle repen gesneden aan toe. Roerbak de kool een paar minuten en voeg er daarna een scheut water, de tomaten met olijfolie en kruiden aan toe. Stoof het geheel op een zacht pitje in ongeveer 20 min beetgaar. Kook de macaroni beetgaar en schep ze door het koolmengsel. Verdeel plakjes kaas over de schotel en laat ze smelten alvorens de schotel op te dienen.

Variatie ovenschotel:

U kunt de schotel ook van tevoren klaarmaken en in de oven zetten wanneer u dat uitkomt. Schep de beetgare kool-macaroni-mix in een ingevette ovenschaal en beleg ze met plakjes kaas. Zet de schotel ongeveer een half uur in een voorverwarmde oven zodat ze goed door gewarmd is.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen