Sluiten

Rode kool met peren

150 g rode kool, gesneden 

50 gedroogde peren, in stukjes gesneden 

1 peer, in 8 partjes gesneden

1 (rode) ui, in ringen 

1 teen knoflook 

1/2 tl korianderzaadjes, gemalen

1 tl verse geraspte gember

peper & zout

100 ml water

1 el (peren) diksap

1 el rode wijn azijn (voor de liefhebber: 2 bolletjes gember in vieren snijden en toevoegen samen met een el gember nat.

Bak de ui in een beetje olie tot ze zacht is. Pers de knoflook erboven uit, voeg de korianderzaadjes toe en bak het geheel tot de ui lichtbruin is. Voeg de vers geraspte gember, rode kool, gedroogde en verse peer toe en roer alles goed door elkaar. Doe er een beetje peper en zout en het water erbij en breng het aan de kook. Laat met een deksel op de pan minimaal een uur zachtjes pruttelen (voeg eventueel nog een scheutje water toe). Breng op smaak met het diksap, azijn en peper en zout en eventueel de gember bolletjes.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen