Sluiten

Gekruid bladerdeeg pakketje

1 middelgrote prei 200 g witte kool, in reepjes

1 winterpeen, in stukjes

100 g knolselderij, in stukjes 

1 kleine ui, gesnipperd

1 teen knoflook, geperst

4 velletjes bladerdeeg

100 g groene linzen, gekookt

1 tl kerriepoeder

100 ml water met 1 tl groentebouillonpoeder

peper en zout

chilipoeder

1 el sesamzaad

tarwebloem

Strooi een beetje bloem op het werkblad. Leg 2 velletjes bladerdeeg op elkaar, bestuif met wat bloem en rol ze voorzichtig uit tot een ronde plak met een doorsnede van 15-20 cm. Herhaal dit met de overige 6 velletjes bladerdeeg en leg ze op een bakblik. Bak de ui in twee eetlepels olie op middelhoog vuur tot ze zacht is en voeg daarna knoflook, kerriepoeder, winterpeen, knolselderij en water met bouillonpoeder toe en breng aan de kook. Voeg kool en vervolgens de prei toe en laat dit 5-10 min meestoven. Breng op smaak met peper en zout en een snufje chilipoeder. Roer alles goed door elkaar en laat zoveel mogelijk vocht verdampen. Roer dan pas de uitgelekte gekookte linzen door het groenten mengsel. Leg het groenten mengsel in het midden op de uitgerolde lappen bladerdeeg. Vouw de overgebleven randen naar boven en plak alles dicht met een vochtige hand (het geheel mag er gerust een beetje rommelig uitzien). Bestrooi met sesamzaad. Zet de pakketjes circa 30 min in een oven van 220°C tot ze goudbruin zijn.

Heerlijk met een frisse salade van veldsla met nootjes.

Een licht hoofdgerecht of een stevige lunch voor een koude dag.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen