Sluiten

Gele rijst met broccoli en amandelen

broccoli

1 teentje knoflook, geperst

een scheut olijfolie

een stukje gemberwortel vers geraspt of 1 tl gemberpoeder

1 tl korianderpoeder

2 el geschaafde amandelen

1 el azijn

1 el sojasaus

1 el sesamolie

rijst voor 2 personen

1/2 tl. kurkuma (geelwortelpoeder)

Kook de rijst gaar in water met kurkuma. Roerbak de amandelen met korianderpoeder in olijfolie tot de amandelen goudbruin kleuren. Voeg in stukjes gesneden groente, gember en knoflook toe en roerbak dit een paar minuten op een hoog vuur. Schenk er de sojasaus, sesamolie en azijn bij en schep het geheel goed om. Serveer direct. Indien gewenst kunt u de groente voordat u ze gaat roerbakken even een paar minuten in water koken. De groente blijft dan minder knapperig maar is wel goed gaar.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen