Sluiten

Rode koolschotel

1 kleine rode kool 

1 appel 

1 ui, fijngesnipperd 

scheutje olie 

2 kruidnagels 

2 laurierbladeren 

1 stukje foelie 

1 tl kaneel 

2 jeneverbessen

peper en zout 

een handje hazelnoten, grof gehakt 

een handje rozijnen 

een scheutje azijn 

evt een kop gekookte rogge

Snijd de rode kool in smalle reepjes. Stoof ze in een ruime pan met een scheutje water, olie, specerijen en zout gaar in ongeveer 20 min. Voeg azijn, rogge, rozijnen en in stukjes gesneden appel toe. Laat het geheel nog 10 min zachtjes sudderen. Bak in een andere pan ui met noten en voeg deze aan de rodekoolschotel toe. Dien de schotel op met bijvoorbeeld quinoa, bulgur of aardappels en een (vegetarische)burger.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen