Sluiten

Andijvieovenschotel

500 g aardappelen 

1 krop andijvie 

75 g geraspte pittige kaas 

2 eieren 

peper en zout 

boter

Aardappelen schillen, in plakken snijden, 5 min koken en afgieten. Andijvie wassen en in repen snijden. Blancheer de andijvie in kokend water, giet ze af en laat ze uitlekken. Klop de eieren los met 50 g geraspte kaas en schep dit door de andijvie. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Schep de aardappelplakken in een beboterde ovenschaal en verdeel het andijvie-eimengsel erover. Strooi de rest van de kaas erover en verdeel er wat klontjes boter over. Zet de schotel ongeveer 25 min in de voorverwarmde oven op 200ºC.

Variatie extra lekker: Voeg gebakken champignons of gebakken kruiden tofu aan het andijvie-eimengsel toe.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen