Sluiten

Aubergine met geurige specerijen

1 kleine aubergine 

1 teentje knoflook 

1 sjalot 

1 vers pepertje of een mespuntje chilipeper 

olie om in te bakken 

1 tl gemberpoeder 

1/2 tl gemalen komijn 

1/2 tl gemalen venkel 

1/2 t gemalen kardemom 

1 tl kerriepoeder 

1 dl kokosmelk of gewone melk met een scheutje room en gemalen kokos 

1 kaneelstokje 

snufje zout

Was de aubergine en snijd deze in plakken van 1 cm dik. Strooi er een beetje zout over en laat een kwartiertje staan. Spoel de plakken af met water en dep ze droog. Bak de aubergine plakken in olie totdat ze zacht en lichtbruin worden. Leg de gebakken aubergine terzijde in een schaaltje. Bak de sjalot(ten) met peper en knoflook. Voeg de specerijen toe en roerbak dit geurige mengsel een paar minuten. Voeg kokosmelk, een snufje zout en de aubergine plakken toe en laat het geheel ongeveer 5 min zachtjes stoven. Dien dit gerecht op met couscous, rijst of aardappelpuree en gestoofde bloemkool of broccoli. Variatie: Voeg beetgare bloemkool of broccolistukjes toe aan de aubergine in specerijensaus en stoof de groente 5 min mee.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen