Sluiten

Romeinse artisjokken

citroensap

2 artisjokken

1/2 teentje knoflook

verse bladpeterselie

olijfolie

zout en peper

verse munt

Om artisjokken schoon te maken snijd je eerst de stengels af tot op ca 4 cm en verwijder je de houtige delen. Bewaar de stelen. Verwijder ook de hardste en donkerste blaadjes tot alleen de zachte en groene nog over zijn. Daarvan kun je de bovenste topjes afknippen. Schep de artisjokken leeg met een lepel en leg ze in een kom met water en citroensap. Verwijder van de stelen de taaie draden, hak ze met de knoflook en de peterselie fijn en voeg zout en peper toe. Laat de artisjokken goed uitlekken en vul ze met het gehakte mengsel. Leg de gevulde artisjokken in een goed passende pan giet er 200 ml water bij, besprenkel ze met olijfolie en laat ze een uur op matig vuur pruttelen met het deksel op de pan. Controleer halverwege of er nog genoeg water is. Garneer ze met blaadjes munt en serveer ze warm.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen