Sluiten

Wortelsalade

Biologische wortelsalade met appel, sinaasappel en rozijnen

  1. Wortelsalade

200 g wortel
1 licht zure appel
1/2 sinaasappel
1/2 grapefruit
30 g rozijnen
honing naar smaak
4 el yoghurt
30 g cashewnoten, gehakt

Wortels wassen, schrappen, raspen en in een ruime schaal doen. Rozijnen wassen en in ruim water laten wellen. Appel schillen en raspen. Sinaasappelsap persen en het sap over de geraspte wortel en appel gieten. Grapefruit halveren, partjes los snijden en door de salade scheppen. Water van de gewelde rozijnen weggooien. Rozijnen, yoghurt en honing naar smaak door de salade scheppen. Als garnering de stukjes cashewnoten over de salade verdelen. Variatie: Vervang de yoghurt door een mengsel van (appel)azijn en (olijf)olie en voeg blokjes jonge kaas of feta toe.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen