Sluiten

Witlofstamppot

700 g aardappelen 

300 g witlof 

1 uitje of 2 sjalotjes 

100 g spekblokjes of gerookte tofu 

1 dl melk 

25 g roomkaas of crème fraîche 

1 tl citroensap 

peper en zout

Bak de spekjes of tofu bruin. Voeg in kleine stukken gesneden aardappel en de melk toe aan de spekjes (tofu) en laat alles in ongeveer 10 minuten gaarkoken. Voeg dan de roomkaas (crème fraîche) toe en stamp een smeuïge puree van het aardappelmengsel. Snijd de witlof in dunne reepjes en besprenkel deze met het citroensap. Snijd de ui of sjalotjes in heel dunne ringen. Roer alles door de puree en maak op smaak met peper en zout. Laat de schotel eventueel nog even doorwarmen.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen