Sluiten

Venkelbootjes met prei en wilde rijst

1 venkelknol

35 g wilde rijst

1 stengeltje prei

80 g zachte geitenkaas of volle kwark

1 el (appel) wijnazijn

2 el olie

peper, zout, kerrie naar smaak

Rijst aan de kook brengen met 4 x zoveel water en wat zout. Vuur laag draaien en rijst met de deksel op de pan ongeveer 45 min zachtjes laten koken tot de korrels openbarsten. Intussen venkelknollen in de lengte doormidden snijden en de bladeren voorzichtig losmaken. Venkelgroen afsnijden en apart houden voor garnering. Een aantal bladeren (rokken) afspoelen onder de kraan en droog deppen. Bladeren aan de steelkant een aantal keer een stukje insnijden. Overgebleven venkelbladeren (het hart) fijn snipperen, preitje in heel dunne ringetjes snijden. Geitenkaas of kwark los roeren met de azijn en de olie en de groentestukjes erdoor mengen. Gare rijst afgieten en door het groentemengsel scheppen. Op smaak brengen met peper, zout en kerrie en over de venkelbladeren verdelen. Garneren met wat achtergehouden venkelgroen.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen